Frågor och svar

Dela

Vi förstår att det kan uppstå en hel del frågor när du surfar omkring i världen av lån. Ibland har man helt enkelt inte tid att läsa igenom långa artiklar, utan man är ute efter riktigt snabba svar.

På denna sida hittar du de vanligaste frågorna gällande just sms lån utan UC. Här ödslas ingen tid. Hitta de svar du söker och ansök redan idag!

Vad är ett sms lån utan UC?

Ett sms lån utan UC är ett lån där kreditupplysningen görs av ett annat företag än UC. Långivaren som erbjuder lån utan UC kan till exempel vända sig till Bisnode eller Creditsafe. UC är alltså inte inblandade alls i denna lånprocess.

Varför låna utan UC?

Genom att hålla ditt register hos UC fritt ifrån förfrågningar kan du öka dina chanser att få lån av banken i framtiden. Nästan alla banker använder sig nämligen av UC när de behöver ekonomiska underlag för att göra sina kreditprövningar.

Ser banken att du har flera förfrågningar ifrån till exempel smslångivare kan de bli misstänksamma och dina chanser att få låna större summor kan minska.

Hur snabbt kan jag ha mina pengar?

Ansöker du om ett sms lån med direktutbetalning kan du ha dina pengar redan inom 15 minuter. Den enda förutsättningen för ett så snabbt lån är att du och långivaren använder er av samma bank. Har ni olika banker kan det ta upp till en dag innan du får dina pengar, beroende på vilken dag och vilken tid på dygnet du ansöker.

Kan jag ta ett sms lån utan UC på helgen?

Ja, det kan du. Många smslångivare har numera öppet på helgen och det enda du behöver se till är att ni använder er av samma bank. Detta är en förutsättning för helgutbetalningar och har ni olika banker får du ditt lån utbetalat som tidigast följande arbetsdag.

Kan jag låna gratis utan UC?

Ja, det kan du. Se till att hitta en långivare som erbjuder gratis lån och som använder sig av ett annat kreditupplysningsföretag än UC. Sedan är det bara att ansöka. Kontrollera dock att lånet inte har några avgifter överhuvudtaget.

I vissa fall kan du nämligen behöva betala vissa avgifter för lånet, även om det är räntefritt. Andra lån har en ränta medan de saknar avgifter. Läs med andra ord noggrant igenom lånevillkoren innan du ansöker!

Hur lång är löptiden för ett gratis lån?

Löptiden för ett gratis lån brukar ligga på max 30 dagar. Det är alltså en ganska kort löptid och du bör se till att du klarar av att betala tillbaka ditt lån under den tiden. Tänk på att aldrig förlänga ett gratis lån eftersom du då måste betala ränta för den period som skulle varit gratis och för den period som du väljer att förlänga lånet.

Vad är kreditvärdighet?

Kreditvärdighet är ett mått på hur din ekonomi ser ut. Nivån på kreditvärdigheten är det som avgör om du får låna eller inte. När det gäller till exempel privatlån kan din kreditvärdighet avgöra hur mycket du får låna samt vilken ränta du får. En god, stabil ekonomi utan skulder eller anmärkningar ger en god kreditvärdighet och tvärtom.