Låna gratis

Dela

Visste du att det går att ta ett sms lån utan UC helt gratis? Vi förstår att detta kan låta för bra för att vara sant, men det är det inte. Du kan vända dig till en långivare som inte använder sig av UC och låna pengar helt utan kostnad. Detta är såklart det allra förmånligaste och billigaste alternativet när det gäller att mindre belopp under en kortare period. Dessutom kan ett gratis lån faktiskt spara dig pengar.

Som sagt, vi förstår att detta inte låter så trovärdigt. Faktum är att många ifrågasätter möjligheten att kunna låna pengar gratis. I denna artikel ska vi gå igenom allt som har med gratis lån att göra så att vi ska förstå hur det fungerar.

Varför kan man låna gratis?

Vi har mycket att tacka den höga konkurrensen mellan långivare för. Det är trots allt denna som gjort att smslångivarna lanserat så fina tjänster som till exempel helgutbetalningar och sms lån utan UC. Självklart är även ett gratis lån ett resultat av den höga konkurrensen.

Långivarna erbjuder helt enkelt denna möjlighet för att locka kunder till just deras verksamhet. Man kan säga att det är ett slags välkomsterbjudande för dig som är ny kund och du kan låna upp till hela 6 000 kr gratis.

Så fungerar ett gratis lån

Nu kanske du undrar hur denna typ av lån faktiskt fungerar. Är det verkligen 100 % gratis att låna? Svaret är ja, så länge du är noggrann med att kontrollera att lånet saknar både avgifter och ränta. I vissa fall kan långivare marknadsföra sina lån som räntefria, vilket i teorin är detsamma som gratis, men vissa avgifter kan ändå tillkomma. Det kan till exempel röra sig om aviavgifter eller uppläggningsavgifter. Det kan även finnas lån som helt och hållet saknar avgifter men som du måste betala ränta för.

Sen finns det alltså de lån som är helt och hållet gratis. Lånar du 5 000 kr, betalar du tillbaka 5 000 kr. Det är dessa lån du förmodligen är på jakt efter. Se därför till att det lån som erbjuds faktiskt är fritt ifrån avgifter innan du ansöker.

Villkor för att låna gratis

Att låna gratis är en fin möjlighet som många väljer att utnyttja. Men eftersom långivarna trots allt inte tjänar på detta lån så finns det vissa villkor för att få låna. Villkoren ser ut så här:

  • Du måste vara ny kund hos den långivare du vänder dig till. Du kan med andra ord inte låna gratis om du tidigare tagit lån av samma långivare.
  • Du får inte heller låna gratis av smslångivare som har samma ägare, utan det måste vara en helt ny långivare.

Utöver dessa villkor måste du såklart även uppfylla de krav som de olika långivarna har på sina låntagare. Du måste även klara den obligatoriska kreditprövningen.

Låna gratis – tänk på detta

  1. Löptiden för ett gratis lån ligger oftast på max 30 dagar. Det är med andra ord en mycket kort löptid som du måste planera efter.
  2. Tänk på att inte låna mer än du faktiskt klarar av. Även om det är ett mycket billigt lån så måste du ändå betala tillbaka den summa du lånat. Är du medveten om att det kan bli kämpigt att låna 5 000 kr på en månad bör du inte låna.
  3. Tar du ett gratis lån som du inte har råd med kanske du kommer behöva förlänga förfallodatumet. Gör du detta kommer du både behöva betala för den förlängda perioden och för den period som skulle varit gratis. Med andra ord kommer detta bli mycket kostsamt för dig.